Ferentari Foto: Alisa si copii dincolo de ghetou

>> joi, 20 octombrie 2011


Alisa Tarciniu, alaturi de Policy Center for Roma and Minorities şi Consiliul National pentru Combaterea Discriminării vă invită la prima expoziţie de photovoice a copiilor de la Clubul de Educaţie Alternativă.

Expoziția “Dincolo de ghetou” va avea loc vineri, 21 octombrie 2011, ora 17:00 la Casa de Cultură a Studenţilor, Evenimentul se desfăşoară sub umbrela Zilelor Educaţiei Non-formale organizate de Asociaţia LEAP (Link Education and Practice).


Expoziţia va surprinde prin intermediul imaginilor viaţa de zi cu zi a copiilor din zona de ghetou din Ferentari subliniind contrastul dintre mediul în care aceşti copii trăiesc şi activităţile în care sunt implicaţi în cadrul Clubului de Educaţie Alternativă. Acest spaţiu al educaţiei non-formale – creat de către Policy Center for Roma and Minorities la Şcoala Generală nr. 136 din Ferentari – constituie un spaţiu creativ şi inovator în care copiilor li se oferă şansa să-şi valorifice talentele – de la muzică, dans, teatru, fotografie, filmat, desen, cursuri de educaţie financiară la fotbal, baschet, volei şi box – şi să-şi îmbunătăţească performanţele şcolare printr-un permanent sprijin în realizarea temelor acordat de echipa fundaţiei şi de voluntari.

Evenimentul face parte din cadrul iniţiativei “Lumea prin ochii mei” prin intermediul căreia Policy Center for Roma and Minorities şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării îşi propun să le ofere copiilor din Ferentari posibilitatea să dezvăluie publicului larg propria viziune asupra vieţii în ghetou printr-un demers artistic menit să-i motiveze să nu abandoneze şcoala.

Expoziţia are ca piese centrale imagini realizate de 11 copii de la Clubul de Educaţie Alternativă în timpul cursului de fotografie coordonat de tânăra fotografă Alisa Tarciniu de la Atelierul de Croit Imagini.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu