Portocalia by Alisa - cadouri aromate de sarbatori

>> miercuri, 7 decembrie 2011

Cadouri speciale create in Portocalia, Tara Portocalelor
numai bune de aromat Craciunul cuiva drag.



Tara Portocalia

Portocalia este un loc plin de magie care renaste in fiecare an.

Aici isi construiesc casute locuitorii din tara portocalelor.
Ei nu au mai mult de 3 centimetri inaltime si au invatat ca pentru ca viata lor sa fie frumoasa trebuie sa se ajute unii pe altii.
Cum se coc portocalele ei se aduna in grupuri bine stabilite dupa preferinte, coboara pe firul paraului in barcute facute din cate o floare de leandru si calatoresc pana in partea cealalta a gradinii unde se afla portocalii....Numai calatoria asta tine o zi.


Apoi urcatul pe muntele portocal (pana in varful copacului) mai dureaza o alta zi.
In cele din urma leaga codita portocalei cu funii si Hei Rup-Hei Rup pana ce aceasta se lasa convinsa si cedeaza “rugamintilor” apoi o rostogolesc pana acasa.
Daca ai lua o lupa si ai sti unde sa privesti ai vedea ca in Tara Portocalelor aceasta ocupatie tine toata vara.
Spre toamna apoi incepe constructia oraselului noului an si pregatirea bunatatilor din portocale care vor fi depozitate in spatele marelui cifru (locul in care se pun bine toate lucrurile bune cunoscute.)

Miezul se foloseste la minunatele retete portocalii transmise si imbogatite din generatie in generatie.

Din coaja insa locuitorii isi fac noile casute.


Cu fierastraul taie un capac, scot apoi cu daltile pic cu pic fructul minunat pe care il pun la fiert alaturi de anason stelat, piper, cuisoare si mai multe delicii gasite in alta expeditie in camara bunicii (povestile aici se tin lant).

Cel care supravegheaza bunul mers al lucrurilor este o pufosenie dragalasa, iubitoare si pufoasa aproape imposibil de descris pe scurt cel dupa care a fost inventat si numele tarii si cine stie...poate si al fructului...Ati ghicit??!!!

Este chiar Portocala, cel mai important membru al comunitatii care a dat un decret regal si special pentru dumneavoastra au fost facute casute ca cele din oras pe care pentru ca nu le puteti locui le-am umplut cu ceaiuri si bunatati.

De asemenea unul din depozitele de dulceata ale tarii a fost scos special din camera marelui cifru si pus de noi in borcanase sugubete...un cadou minunat de Craciun.


Astea sunt doar cateva surprize.

...am pregatit mai multe lucruri minunate pe care te invit sa le descoperi cand vei face o vizita la Atelierul de Croit Imagini.
Fondurile stranse din cadourile aromate de Craciun sunt pentru realizarea in aceasta iarna a unui atelier de fotografie pentru copii din mediul rural.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu