Tabara de fotografie pentru copii la Viscri

>> duminică, 15 mai 2011

Intre 22 - 27 august, Atelierul de Croit Imagini si Curtea lui Aleodor va propun in aceasta vara o noua aventura: Tabara de fotografie pentru copii de la VISCRI.








In inima unui sat autentic sasesc, cu traditiile respectate din mosi stramosi, copilul dumneavoastra se va simti intr-o alta lume.




O lume a basmelor, dar si a vietii simple, apropiate de natura.



Noi teme de fotografiat pentru cei mai vechi in ale Atelierului de Croit Imagini sau pur si simplu o ocazie spectaculoasa de a descoperi arta de a fotografia. Si o ocazie de a ne rasfata zilnic cu activitatile interesante propuse de echipa Curtea lui Aleodor.

















Tabara pentru copii de la Viscri






Aceasta aventura fotografica este dedicata tuturor micilor fotografi dornici sa descopere un colt de Transilvania in care locurile si traditiile au ramas neschimbate de secole. Vom asista la activitati care mai de care mai interesante si spectauloase, cum sunt coacerea painii pe vatra, arderea mocnita a lemnului pentru a face carbuni, mulsul oilor, indeletniciri gospodaresti si vom „gusta” din cultura si preparatele din partea locului. Vom cutreiera prin paduri si prin pajistile pline de flori; vom descoperi surprinzătoarele biserici fortificate sasesti sau lumea simpla a satului. Fiecare activitate pe care o vom desfasura ne va da ocazia unica de a invata sa descoperim, sa privim, sa ne minunam, sa surprindem in fotografii clipe grozave dintr-o vara ce va deveni de neuitat.











Ziua întai

Dupa-amiaza -- Sosire si g
azduire in Viscri – sat inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO
Seara -- Bun-venit / Plan de desfasurare. Prezentare generala a locatiilor va fi facuta localnici care ne vor prezenta zona si locurile de interes maxim, cateva detalii din istoria, traditiile si folclorul asezar
ilor sasesti
Cina -- Viscri









Ziua a 2-a

Mic dejun --








Dimineata -- zi in sat. Primul atelier foto. Aplicatii practice; descoperirea zonei, impartire pe echipe








Pranzactivitati Curtea lui Aleodor
Seara -- Plimbare prin sat, pentru a fotografia intoarcerea vacilor de la pascut
Cina --Vizionare de film









Ziua a 3-a

Dimineata -- atelier foto. Analiza fotografiilor realizate pe parcursul zilei: discutii pe imaginile rezultate, idei si propuneri de proiect, bazele unui proiect fotografic.








Fiecare echipa va dezvolta o anumita tema care parcursul taberei va deveni din ce in ce mai interesanta prin fotografiile fiecaruia.








Pranz -- activitati Curtea lui Aleodor; activitati atelier de tesatorie specific satului Viscri

Dupa-amiaza -- Vizita la carbunari
Cina -- -- Viscri / Prezentare fotografii realizate de divesri fotografi in sat– Analiza fotografiile realizate de noi

Ziua a 4-a


Dimineata -- Plecare la Sighis
oara, pentru a vizita si fotografia cea mai veche citadela locuită din estul europei (turnul cu ceas, cimitirul vechi etc.)
Pranz -- Sighisoara (picnic)
Dupa-amiaza -- Intoarcere în Viscri
Cina
-- activitati Curtea lui Aleodor

Ziua a 5-a


Dimineata -- Vizita la biserica fortificata si muzeul din Viscri








Pranz -- activitati Curtea lui Aleodor ; coacerea painii pe vatra
Dupa --amiaza -- Plimbare cu caruta spre pajistile cu flori si catre stana de oi








Seara -- Plimbara si fotografii la amurg. Exercitii de vedere. Proiectie de fotografii, concluzii si mare chef, mare cu multe fotografii de amintire pntru cand ne vom intoarce inapoi

Ziua a 6-a


Dimineata --Mic dejun, timp liber si ramas bun


In perioada 20 – 26 iunie Tabara de fotografie pentru copii organizata de Atelierul de Croit Imagini si Curtea lui Aleodaor va avea loc in satul sasesc traditional Viscri, aflat depart de aglomeratia si agitatia orasului.









Retras de la drumul mare ce leaga Brasovul de Sighisoara, satul Viscri adaposteste una din cele mai spectaculoase biserici fortificate sasesti, una din cele 6 inscrise in patrimoniul mondial UNESCO.








Taxa de participare pentru o serie este de 1200 RON/copil.








Aceasta taxa include: cazare, 3 mese/zi - mic dejun, prinz si cina - pregatite de localnici, in stilul traditional si cu produse proaspete, excursia la Sighisoara, taxa pentru atelierele de fotografie si extra activitatile propuse de tabara: origami, campionat de sudoku cu imagini, mic bricolaj (bijuterii si carti de vizita), teatru de umbre, cat si materialele necesare.








In functie de starea vremii, activitatile se vor reorganiza pe parcursul taberei.








Cazarea copiilor pe perioada taberei va fi la Pensiunea Viscri 125.



http://www.viscri125.ro/










Dupa inscrierea pe mail la alisa@atelieruldecroitimagini.ro sau la adresa contact@aleodorimparat.org se va achita un avans reprzentand rezervarea locului in tabara.








Alte detalii aici: www.atelieruldecroitimagini.blogspot.com
sau http://clubuldevacanta.blogspot.com/








Detalii: 0740 003 904 Alisa Tarciniu ( Atelierul de Croit Imagini)








0740.200.880 - Madalina Mirea (Curtea lui Aleodor)








Bonus!








Cele mai reusite fotografii vor fi publicate pe o pagina dedicata taberei.








Atelierul de Croit Imagini va organiza in toamana o expozitie cu cele mai bune imagini realizate in tabara de fotografie de la Viscri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu